Køb af brugt bil 
Når du har fundet den rigtige bil til den rigtige pris, er der en række vigtige ting, du bør være opmærksom på, inden du skriver under på slutsedlen.

Undersøg bilen for restgæld
Det er altid vigtigt at undersøge, om der er restgæld i bilen - specielt hvis der er tale om en nyere brugt bil. For at undersøge dette kan du kontakte Bilbogen ved retten i Hobro. Du skal blot oplyse bilens stelnummer, der står på registreringsattesten, og oplysningen er gratis.
        
Regler for syn
Alle personbiler skal til periodisk syn. Første gang på det tidspunkt, hvor de bliver fire år gamle. Herefter er der periodisk syn hvert andet år. Det betyder, at de biler, der har været til periodisk syn, kan ejerskiftes uden syn mellem de periodiske syn. Biler under fire år skal ikke synes ved ejerskifte, men det er en god idé at få det gjort alligevel.        
 
Underskriv slutsedlen
Når du køber bil af en privat, er du ikke beskyttet af købelovens særlige regler om forbrugerkøb. Der er ingen garanti eller reklamationsret, medmindre det udtrykkeligt er skrevet ned.
Husk, at alle aftaler skal skrives ned, da det er svært at bevise mundtlige aftaler bagefter, når uenigheden er opstået.

Forsikring på bilen
Inden du får omregistreret bilen til dit navn, skal du som minimum have tegnet den lovpligtige ansvarsforsikring. Som ny ejer er du sikret i tre uger på den tidligere ejers forsikring, og med den dækning han har.  
        
Registrering af bilen
Når du køber en brugt bil, skal du omregistrere den inden tre uger.
Du kan selv omregistrere de fleste køretøjer i Motorregistret på SKATs hjemmeside Skat.dk. Du skal anvende NemID.
Du får en ny registreringsattest med posten i løbet af 14 dage.
 
Hvis du vil have en nummerpladeoperatør eller en af SKATs nummerpladeekspeditioner til at omregistrere køretøjet for dig, skal du henvende dig personligt. Du skal vise legitimation. 

Hvis køberen ikke omregistrerer køretøjet inden tre uger, kan sælger bede SKAT om at afmelde bilen.

Publiceret/Opdateret  
VIDSTE DU AT
At der er dobbelt så mange indbrud om vinteren?