Elektronisk sikring 
Elektronisk sikring har en god effekt og kan også suppleres med mekanisk sikringudstyr, som f.eks. aflåselige hjulbolte og ratlås.

Tyverialarm
Ved særligt attraktive biler kan du montere en tyverialarm. Kombineret med en startspærre er det en meget god sikring af bilen. Vær opmærksom på, at en tyverialarm maksimalt må give lydsignal i 30 sekunder, og et lyssignal skal ophøre efter 5 minutter.

For at sikre at alarmen virker rigtigt og opfylder lovens krav, bør du lade en fagmand montere den.

Startspærre
En startspærre er en tyverisikring, der afbryder strømmen til eksempelvis startmotor, tænding og brændstofpumpe. Herved kan bilen ikke længere startes ved blot at kortslutte den simple tændingslås. En god startspærre er faktisk så effektiv, at biltyve ofte opgiver på forhånd.

Siden 1. oktober 1998 har startspærre været et lovkrav i alle nyindregistrerede biler.
For ejere af ældre biler betyder det formentlig, at risikoen, for at man får stjålet sin bil, vil stige betydeligt, hvis man ikke sikrer sig på samme måde.         

En startspærre til eftermontering bør:
• afbryde mindst tre strømkredse eller have en tilsvarende sikkerhed
• have en godkendelse, der omfatter både sikringsniveau og driftsikkerhed
• forhandles af en importør med et landsdækkende net af monteringssteder
• være fagmæssigt korrekt monteret.

Sporing
Sporingsudstyr kan anbefales, specielt hvis din bil er særlig attraktiv. Sporingsudstyret kan monteres skjult i din bil. Og via en kontrolcentral kan bilen så spores, hvis den bliver stjålet. Du kan få mere at vide hos dit forsikringsselskab eller hos den autoriserede forhandler.

 

Publiceret/Opdateret