Mærkning 

Mærk cyklens dele
Er der særligt kostbare dele på din cykel kan du gravere cyklens stelnummer på f.eks. styr, hjul, saddelpind og gear. Du kan låne en elektrisk gravørpen hos politiet. Du skal kun ridse i aluminiumsdele, da ståldele kan ruste.

Få din cykel tilbage
Danske Cykelhandlere og en lang række cykelleverandører har indgået et samarbejde med Falck om en særlig mærkning af cyklen. Cyklen leveres med et advarselsmærke, som kan identificere cyklen, hvis den bliver stjålet. Falck har oprettet et register for cykler. Registeret har det formål, at en stjålet cykel skal finde tilbage til sin ejer efter et tyveri.
 
Firmaet Taglock har i samarbejde med Århus Cykelby lanceret mærkning af cykler med de såkaldte QR-koder. Idéen er at give borgere mulighed for at mærke og identificere deres cykel med et klistermærke, og  via mobiltelefoni og internet gøre det muligt at melde cyklen savnet. En savnet cykel kan så genfindes med en nyere mobiltelefon, som aflæser klistermærket, der er sat på genstanden og via information på mærket giver ejeren besked om fundet. På den måde kan alle borgere med en moderne mobiltelefon medvirke til at finde savnede cykler, og vi kan passe på de ting, vi sætter pris på med et simpelt klistermærke.

Mærkning af cykler købt i udlandet
Har du som borger købt en cykel i udlandet, herunder via internetforhandlere i udlandet, skal du sikre dig, at dit forsikringsselskab vil forsikre cyklen, da cyklen ikke har et dansk stelnummer indhugget.

Politistelnummer
Hvis dit forsikringsselskab stiller som en betingelse, at cyklen bliver mærket med et dansk stelnummer, kan du henvende dig på din lokale politistation, som kan give dig et såkaldt ”politistelnummer”, som du kan få mærket din cykel med. Herefter kan du få cyklen mærket med det udleverede stelnummer hos f.eks. en lokal cykelhandler i overensstemmelse med forsikringsselskabets krav til mærkningen.

Stelnummer til full-carboncykler
Hvis du har købt en cykel, hvori der ikke kan indhugges et stelnummer (eksempelvis en full-carboncykel), skal du ligeledes rådføre dig med dit forsikringsselskab, om hvilken metode forsikringsselskabet vil godkende som mærkning. En full-carboncykel kan typisk mærkes ved at påklistre en label med det danske stelnummer under et lag klarlak.

Publiceret/Opdateret