Tyverisikring med lås  
Det er ikke nok, at låsen passer. Montér en lås, der er godkendt af Dansk Varefakta Nævn (DVN), på din cykel. Vælg den låsetype, der passer bedst til dit behov. Du kan vælge mellem en fastmonteret lås, en wirelås eller en bøjlelås.

Lås - fastmonteret
En fastmonteret lås er nem at bruge og altid lige ved hånden. Du skal blot huske at tage nøglen med dig.    
 

Bøjlelås - løs
På udsatte steder som f.eks. togstationer er det en god ekstra sikkerhedsforanstaltning at låse cyklen fast til en lygtepæl eller lignende. Her er bøjle- eller wirelåsen en meget god løsning.  
Har du hurtigspænding på forhjulet, så lås det fast til cyklens ramme med en bøjle- eller wirelås.


Gem låsebeviset
Når du køber en ny cykellås, får du et låsebevis (varefaktakortet). Låsebeviset skal være udfyldt med cyklens stelnummer, købsdato og forhandlerens stempel og underskrift.
Gem låsebeviset, som skal vises til forsikringsselskabet, hvis du skal have erstatning ved tyveri af din cykel.
        
Hvis du mister nøglen
På låsebeviset står nøglens kode, som du skal bruge ved en evt. genbestilling af nøglen. Normalt følger der to nøgler med en cykellås, og derfor kan det være en god idé at få lavet en kopi, allerede når den første nøgle bliver væk. Ofte vil en låsesmed kunne lave en kopi af ekstranøglen - hurtigt og billigt.         
 
2 låse
Lås altid cyklen og brug gerne to låse. Hvis det er muligt, er det en god ekstra-foranstaltning at låse cyklens ramme fast til en lygtepæl eller lignende med en godkendt bøjlelås eller wirelås. Mindst én lås på cyklen skal være DVN-godkendt.
 
Racercykler
Er du indehaver af en racercykel, som du ikke ønsker at fastmontere en godkendt lås, kan du bruge en løs, godkendt bøjle- eller wirelås, når du ikke benytter cyklen. Er cyklen meget kostbar, kan du som en ekstra sikring opbevare cyklen i et aflåst rum.         


 

Publiceret/Opdateret