Papirarbejdet 

Politianmeldelse
Tyveri af ting skal altid anmeldes til politiet. Hvis tingen er mere end 5.000 kr. værd, giver politiet dig en kvittering for anmeldelsen. Du modtager kvitteringen ca. én uge efter indbruddet. Kvitteringen er et bevis på, at du har anmeldt indbruddet til politiet. Men kvitteringen er ikke en opgørelse over stjålne effekter. Det vil sige, at hvis du efteranmelder yderligt stjålne effekter, modtager du ikke en ny kvittering.

Du skal bruge kvitteringen fra politiet over for forsikringsselskabet.

Hvis tingene er mindre end 5.000 kr. værd forlanger forsikringsselskabet ingen politikvittering.         
 
Hvad er stjålet?
Det kan være svært at få et overblik over, hvad der er stjålet. Gå eventuelt huset igennem sammen med et familiemedlem eller en ven, der kender dit hjem godt. 

Når du har fået et overblik over, hvad der er stjålet, er det en god idé at udfylde en liste over det der er stjålet. Hos politiet kan du få blanketter til dette formål. Blanketterne er i tre eksemplarer (med gennemslag). Du kan også downloade blanketterne her til højre, men så må du selv kopiere dem i tre eksemplarer. Husk at læse vejledningen inden du går i gang.
 
Når du udfylder fortegnelsen
På fortegnelsen skal du tilføje så mange oplysninger om det stjålne som muligt. F.eks. serie- eller registreringsnumre, indgraveringer m.v. Fortegnelsen er udgangspunktet for politiets efterlysning. Derfor gælder det også, at jo hurtigere du har udfyldt fortegnelsen, jo hurtigere kan politiet bringe en efterlysning ud. Hvis politiet finder nogle af dine ejendele, bliver du kontaktet hurtigst muligt.
      
Udfyld en skadesanmeldelse til dit forsikringsselskab
Du skal udfylde en skadesanmeldelse, som du får ved dit forsikringsselskab.

Du skal også medsende en fortegnelse over stjålne genstande.

 

Publiceret/Opdateret