Det stjæler tyven 

Danskere, der bliver udsat for indbrud, får først og fremmest stjålet smykker, kontanter og elektronikprodukter.  Det viser en undersøgelse fra Forsikring & Pension. Se listen over de mest populære tyvekoster.

Gem smykker, ure, kontanter og computere grundigt af vejen, når du ikke er hjemme. Det er nemlig de ting, danskerne især får stjålet, når de bliver udsat for indbrud.

Det viser en spørgeskemaundersøgelse, som YouGov har foretaget for Forsikring & Pension.

I undersøgelsen er danskere, der har haft indbrud i deres helårsbolig inden for de seneste fem år, blevet spurgt, hvad de fik stjålet i forbindelse med indbruddet.

Sådan ser top 5-listen ud:

 1. Smykker eller ure 42 pct.
 2. Kontanter 42 pct. 
 3. Computer el. tablet-pc (fx iPad) 28 pct.
 4. Mobiltlf., mp3-afspillere/iPods og lign. 21 pct.
 5. Foto- eller videokamera 21 pct.

(Kilde:YouGov)

De mest populære tyvekoster er ting, som indbrudstyvene hurtigt kan få fat i og komme af sted med igen. Samtidig er det såkaldt let omsættelige varer, som de hurtigt kan få afsat bagefter. Men det er også ting, man relativt nemt kan gemme væk eller låse inde - modsat et vægophængt fjernsyn eller møblerne. Det bør man huske på, inden man fx tager væk i juledagene, hvor der sker mange indbrud.

Umiddelbart efter de fem øverste pladser følger fjernsyn/computerskærme med 20 pct.

Herefter er der et stort fald til de næste pladser, som bl.a. består af cd’er/DVD’er (12 pct.), hifi-udstyr (10 pct.), værktøj (8 pct.) m.v. Kun tre pct. angiver, at  de har fået stjålet designermøbler.

Undersøgelsen er gennemført af analyseinstituttet YouGov. Der er i alt gennemført 458 CAWI-interview med danskere i alderen
18-74 år i perioden 12. november - 3. december 2012.

Publiceret/Opdateret