Registrering af indbo 
Det er en god idé hvis du registrerer dit indbo. Det giver dig et overblik over, hvad du ejer. Det gør det meget lettere for dig at fortælle politiet og forsikringsselskabet, hvad du har mistet, hvis dit hjem bliver udsat for indbrud.

Tag billeder af dine ting med et digitalt kamera – det er enkelt – og let at anvende som dokumentation. Fotografer også serienummer, det letter politiets arbejde.

Hvad skal jeg registrere?
Du behøver ikke at registrere alle de ting, du har i dit hjem. Vælg de ting, som tyven helst vil stjæle.

Det du bør registrere er:

  • Genstande med en værdi over 5.000 kr.
  • Populære tyvekoster: TV, radio, computer, guld og sølv, cykler, elektrisk udstyr m.m.

Når du registrerer de enkelte genstande, er det en god ide at give en beskrivelse af dem: Hvornår er de købt, serienummer, indkøbspris, antal m.v. Når du er færdig med registreringen, bør du opbevare en liste uden for dit hjem f.eks hos familie eller venner.

On-line registrering
Du kan registrere dine ejendele i en database og oplysningerne sammen med digitale billeder. Såfremt du mærker dit indbo, kan oplysningerne benyttes, hvis du har mistet noget.

Arvegods – hvad er det værd?
Hvis du arver smykker, sølvtøj, ægte tæpper, malerier eller andre værdigenstande, er det en god idé at få en professionel til at lave en skriftlig vurdering af tingenes værdi. En vurdering koster kun et par hundrede kroner, men kan spare dig for mange ærgelser: Bliver tingen stjålet, er vurderingen en god dokumentation for værdien. Det er dig, der skal dokumentere værdien af det stjålne, og det er svært at få tingene vurderet, når de først er væk.

 

Publiceret/Opdateret