Fællesarealer 

Sikring af kælder- og loftsrum
De fleste standardbeslag og hængelåse på døre til kælder- og loftrum yder en meget dårlig beskyttelse mod indbrud. Men de vil normalt blive betragtet som en forsvarlig aflåsning af rummet i forhold til forsikringsselskabet.

Hvis du ønsker en god aflåsning, kan du udskifte beslagene til en kraftigere type, der er monteret med møtrikker fra den indvendige side. Hængelåsen bør have en bøjletykkelse på min. 8 mm. Hængelåsen bør være afskærmet, så den ikke umiddelbart kan klippes over med en boltsaks. Der findes hængelåsbeslag og hængelåse, der er godkendt i særlige sikringsklasser - spørg din lokale låsesmed. 
 
Opbevar aldrig værdifuldt indbo i kælder- eller loftsrum. Tyveri af it-udstyr, pelse, malerier og radio- og tv-udstyr m.v., der opbevares i kælder- eller loftsrum, erstattes ikke af forsikringen.
         
Tørrerum
Når du bruger ejendommens tørrerum, skal du være opmærksom på, at mange af ejendommens beboere har nøgler til tørrerummet. Derfor er det en god idé sammen med ejendommens varmemester at etablere en supplerende aflåsningsform, hvor den enkelte bruger sin egen hængelås i forbindelse med tørring af tøj. Forsikringskravet om aflåsning - og principperne for erstatning er de samme som for kælder- og loftsrum, se afsnittet ovenfor.
 
Cykelkælder
Vær opmærksom på, at en cykel, der står i en aflåst cykelkælder i en beboelsesejendom, skal være låst med en cykellås, der er godkendt af Dansk Varefakta Nævn, hvis der ønskes erstatning i forbindelse med tyveri af cyklen. Husk også at gemme det låsekort du har fået fra cykelhandleren. På kortet står cyklens stelnummer. Låsekortet skal sendes til forsikringsselskabet, hvis din cykel bliver stjålet.         

 

Publiceret/Opdateret