Tema
Debat

Indbrudsalarm

En indbrudsalarm forhindrer ikke indbrud. Det stresser dog tyven, når alarmens sirene går i gang, og en indbrudsalarm kan derfor være med til at nedsætte risikoen for, at tyven vælger din bolig, når han vil begå indbrud.

 

Sådan virker en indbrudsalarm

Når man får installeret en indbrudsalarm, forsynes yderdøre og vinduer med åbningskontakter, så alarmsystemet kan overvåge, om de er lukkede. Brydes en dør eller et vindue op, når alarmen er tilkoblet, udløser det alarmen. Alarmen sendes automatisk til en kontrolcentral, typisk via mobiltelefonnettet eller internettet.

 

Sensorer

Foruden en indbrudsalarm kan man etablere sensorer i forskellige rum, som reagerer på, at nogen bevæger sig i rummet. Typisk vil man vælge de rum, hvor der er ting at stjæle, samt i rum hvor tyven typisk vil bevæge sig igennem i sin søgen efter værdier.

Hvis du har kæledyr, er det en fordel at have sensorer med kæledyrsfiltrering, der gør, at din hund eller kat ikke aktiverer alarmen.

 

Der bør altid være mere end én detektor i huset, for så har de fleste indbrudsalarmer en mulighed for at skelne mellem fejlalarmer fra en enkelt enhed til et rigtigt indbrud.

 

Når din indbrudsalarm skal installeres

 • Vi anbefaler, at din indbrudsalarm er opkoblet til en kontrolcentral, der er godkendt af Rigspolitiet, og at der er en aftale med et vagtfirma, som kan reagere på alarmen, hvis uheldet er ude.
 • Sæt skilte og mærkater på alle døre og vinduer, der viser, at du har en tyverialarm.
 • Husk også at installere sensorer på 1. sal.
 • Hav altid en sensor i det rum, hvor du gemmer værdifulde ting som fx smykker og sølvtøj.

Ekstrafunktioner til indbrudsalarmer 

Det er ofte muligt at vælge flere ekstrafunktioner, når du får installeret en indbrudsalarm:

 

 • Du kan tegne et abonnement, så du betaler for, at en vagtpatrulje kører ud, når alarmen er gået i gang.
 • Alarmen kan tilsluttes dit lys, så lyset blinker, når alarmen aktiveres. Det tiltrækker ekstra opmærksomhed, som skræmmer tyven væk.
 • Du kan få monteret åbningskontakter, der reagerer, hvis der opstår afstand mellem karm og dør/vindue.
 • Alarmen kan inddeles i områder, der kan programmeres hver for sig. Det kan være en fordel, hvis du sover på 1. sal og gerne vil sætte alarmen til i stueetagen.
 • Alarmen kan ringe op til et antal kontaktpersoner i en programmeret rækkefølge.
 • Alarmen kan fjernbetjenes og fjernprogrammeres, hvis du glemmer at sætte den til, når du går.
 • Alarmen kan have mulighed for flere forskellige koder, som kan slå alarmen til og fra - og måske også på særlige betingelser.

Nøgleboks

Nogle alarmfirmaer installerer en nøgleboks, så vagten med sin egen nøgle kan få fat i nøglen til boligen, hvor alarmen er installeret. Dette giver mulighed for, at vagten kan komme ind og kontrollere, om indbrudstyven har forladt gerningsstedet, etablere sikring af boligen og koble alarmen til igen. Vi anbefaler altid at tyverialarmen overvåger nøgleboksen mod åbning og nedtagning.

 

Forsikringen

Hvis du installerer en alarm med signal til en kontrolcentral, giver nogle forsikringsselskaber rabat på forsikringspræmien. Det er vigtigt at tale med sælgeren af tyverialarmen om funktioner og ekstrafunktioner, da der er meget forskel på tyverialarmer.

 

kontrolcentral - modtager og hånterer alarmer

En indbrudsalarm skal tilsluttes en døgnbemandet kontrolcentral, der kan modtage og håndtere alarmer.

Din browser er forældet, Du bør opdateres til en moderne browser. Læs mere her.