Tema
Debat

Undgå indbrud i hus

Se hvad du skal være særligt opmærksom på som husejer for at forebygge indbrud.

Test dit hus

Hvilket svar passer bedst til dit hus

Dine yderdøre
Hvordan aflåses dine yderdøre
Dine vinduer
Hængslerne på dine vinduer
Har du indbrudsalarm
Belysning omkring dit hus om aftenen/natten
Hvor ligger dit hus
Hvordan er adgangen for et køretøj til dit hus
Kan man se dit hus fra gaden
Nabohjælp
Har du tidligere haft indbrud

Hvor indbrudssikkert er dit hus? Tag testen

Svar på 11 spørgsmål og find ud af, hvor indbrudsikkert dit hus er. Vi giver dig samtidig anbefalinger til, hvordan du kan sikre husets svageste punkter.

 

Tænd lys

Et mørkt hus er et sikkert tegn på, at der ikke er nogen hjemme. Lad et par lamper være tændt, når du forlader huset. Lad også gerne radioen spille.

Udendørs belysning

Udendørs belysning med tænd/sluk-føler skræmmer tyven. Når udendørslyset tænder, virker huset beboet, og naboer får bedre mulighed for at opdage et eventuelt indbrud i tide.

Tjek dine døre og låse

Husk at alle dine yderdøre skal sikres - også køkken- og havedøre. Yderdøre bør have to låse. Gode og sikre låse er borebeskyttede og har en høj dirke- og kopieringssikkerhed.

Vinduer i stueplan

Vinduer i stueplan er lette indbrudsveje. Sørg for at dine vinduer har solide hasper helst med låseanordninger eller særlige haspesikringer.

Værdigenstande frister tyven

Pas på med at udstille dine værdigenstande. Især hvis du er bortrejst, bør du placere dine værdigenstande, så de ikke er synlige fra vinduerne.

Tjek dine kældervinduer

Du bør sikre dine kældervinduer, da det er en oplagt indbrudsvej. Hvis de ikke skal kunne åbnes, kan du skrue dem fast med vinkelbeslag og/eller forsyne dem med jernstænger eller gitre.

Hæng vasketøj frem

Med vasketøj på tørresnoren virker det som om, du er hjemme. Lav en aftale med naboen om, at han/hun bruger din tørresnor, når du er bortrejst – og omvendt.

Ryd ikke helt op

Lidt uorden får huset til at virke beboet. Legetøj, ugeblade og en kop får huset til at virke beboet. Derfor bør du ikke være alt for ivrig efter at rydde op, inden du tager væk.

Tøm postkassen

Når din postkasse ikke bliver tømt, er det et tegn på, at du ikke er hjemme. Lav en aftale med familie, venner eller en nabo om at tømme din postkasse, når du er bortrejst.

Parker en bil i carporten

Når der holder en bil parkeret i carporten eller foran huset, er der stor sandsynlighed for, at tyven tror, at du er hjemme. Når du er bortrejst, kan du eventuelt få naboen til at parkere sin bil foran dit hus.

Fjern haveredskaberne

Lad ikke dine haveredskaber eller en stige ligge frit fremme, så tyven kan bruge dem til at skaffe sig adgang til huset. Lås dine haveredskaber inde i kælder eller udhus. Lås stigen fast.

Fyld skraldespanden

Når din udendørs skraldespand er tom, eller hvis posen sidder i klemme under låget, er det et tegn på, at du ikke er hjemme. Få familie, venner eller en nabo til at smide en pose affald i din skraldespand, når du er bortrejst.

Se dit hus med tyvens øjne

For at undgå indbrud kan du prøve at sætte dig i tyvens sted. Før musen henover billedet og find husets svage punkter, som kan friste en indbrudstyv. På den måde bliver du mere opmærksom på, hvad en tyv lægger mærke til, når han kigger efter det næste sted at begå indbrud. 

 

Sådan sikrer du dit hus mod indbrud

Din browser er forældet, Du bør opdateres til en moderne browser. Læs mere her.