Tema
Debat

Indbrudssikre vinduer

Vinduer er en af tyvens mest benyttede adgangsveje. Derfor er det vigtigt, at du indbrudssikrer dine vinduer. Tyven kan enten afmontere dine vindueslister eller smadre glasset for at komme ind. Selve ruden er svær at sikre, medmindre du bestiller nye vinduer med specielt glas, men der er en række andre ting, du kan gøre for at forebygge indbrud.

 

Gør det svært for tyven at komme ind

Du bør sørge for, at alle dine vinduer har solide hasper og helst med låseanordninger eller særlige haspesikringer.

 

vinduehasper gør det sværere for indbrudstyven

 

 

Du skal sikre dig, at karmen er fastgjort med mindst 2 skruer i hver af de lodrette sider. Når vinduerne er lukkede, skal de være fastholdt i mindst 2 punkter og gerne flere. Endelig skal vinduet være forsynet med mindst 2 solide hængsler.

 

Forstærkning af vinduer

Hvis der er udvendige hængsler på vinduet, bør vinduesrammerne være sikret med nokker, således at vinduet ikke kan afmonteres ved at skære hængslet over.

 

Glaslister

Indbrudstyve kan ikke lide støj. Derfor afmonterer tyve ofte glaslisterne på et mindre vindue på bagsiden af huset. Når glaslisten er væk, er det let at tage ruden ud. Dette kan du forhindre ved at lime ruden fast med silikone langs de lodrette sider og det vandrette overstykke. Du bør undlade at bruge en forsegling i bunden, da det forhindrer, at konstruktionen kan drænes for vand og fugt mod det fri. Tal evt. med din glarmester, inden du påbegynder arbejdet.

 

 

Ruder af polycarbonat

Ruder af polycarbonat kan også bruges som forstærkning i fx kældervinduer. Hvis ruderne er monteret korrekt, kan de modstå selv kraftige slag uden at blive knust som almindeligt glas. Lad en fagmand montere ruder af polycarbonat.

 

Når du skal købe nye vinduer

Når du skal købe nye vinduer, så spørg efter indbrudstestede produkter.

 

Hvis du køber et nyt vindue, bør det kunne modstå et indbrudsforsøg på mindst 3 minutter. Vinduet er typisk testet efter den europæiske standard for test og klassifikation af indbrudssikring for døre og vinduer EN 1627 og skal således have modstand mod indbrud i klassen RC2N. Disse vinduer har et solidt lukke system, forstærkede hængsler samt skruer der kan modstå indbrud i 3 minutter.

 

Det er vigtigt at have en dialog med leverandøren om indbrudssikkerheden

 

 

Din browser er forældet, Du bør opdateres til en moderne browser. Læs mere her.