Tema
Debat

Når du køber brugt cykel

Hvis du køber en brugt cykel af en privat, og det senere viser sig, at cyklen er stjålet, risikerer du at miste cyklen uden erstatning. Det kan du undgå ved at bede om låsebevis og kvittering, når du køber cyklen. Er det ikke muligt, kan du i stedet bede sælgeren om at udfylde en blanket, der bl.a. angiver cyklens stelnummer samt sælgerens personoplysninger.

 

Undersøg om cyklen er stjålet

Du kan nemt tjekke om den brugte cykel, du overvejer at købe, er registeret stjålet. Det gør du ved at logge ind på politiets hjemmeside og taste cyklens stelnummer. Herinde kan du nemt tjekke, om cyklen er meldt stjålet. Det er en rigtig god idé at slå stelnummer op i cykelregistret, hvis du vil købe en brugt cykel.

 

Udskift cykellåsen

Er cyklen af ældre dato, er låsen sikkert også, og den bør derfor skiftes ud. Er der ikke monteret en godkendt lås, eller har du ikke et låsebevis, så må du købe en ny godkendt lås. Når du køber en ny cykellås, skal den være godkendt hos Varefakta, for at forsikringen dækker i tilfælde af tyveri. Hvis du køber en ny lås til din brugte cykel, skal du selv udfylde låsebeviset og gemme købskvitteringen for låsen. 

 

Køb af brugte cykler på nettet

Hvis du køber en brugt cykel på nettet, så tjek om sælger er NemID-valideret – eller bed ham/hende validere sin profil inden en handel. Spørg også efter en original kvittering på cyklen, så du har bevis på, at cyklen ikke er stjålet. 

 

Din browser er forældet, Du bør opdateres til en moderne browser. Læs mere her.