Når du flytter hjemmefra, er der mange ting at huske på, og der er mange overvejelser, du bør gøre dig både inden, under og efter flytningen. For at sikre dig den bedste oplevelse har vi samlet nogle gode råd til, hvordan du på bedste vis flytter hjemmefra for første gang.

 

Sikring af din første bolig

Du kan selv gøre meget for at passe godt på dine ting.

 

Tjek dine døre og låse

Husk at alle dine yderdøre skal sikres, også køkken- og altandøre. Det er altid bedre med to låse på en dør, det gør det sværere for tyven at bryde ind. Sørg også for, at dine låse er gode og sikre. En sikker lås er borebeskyttet og har en høj dirke- og kopieringssikkerhed. Spørg gerne en låsesmed til råds.

 

Mange kan have nøgle til din nye bolig, det har du ikke nødvendigvis nogen chance for at vide. Derfor anbefaler vi, at du med det samme skifter eller omkoder låsene på dine yderdøre. 

 

Lås loftrummet

Tjek at beslag og hængelåse på døre til dit loftrum er kraftige og monteret med møtrikker fra den indvendige side.

 

Brug dørtelefonen med omtanke

Dørtelefonen er din sikkerhed for, at ingen uvedkommende får adgang til ejendommen. Vær derfor kritisk med, hvem du lukker ind. 

 

Cykel

Pas godt på din cykel - det er ikke nok, at låsen passer. Montér en lås, der er godkendt af Varefakta, på din cykel. Vælg den låsetype, der passer bedst til dit behov. Du kan vælge mellem en fastmonteret lås, en wirelås eller en bøjlelås.

 

Forsikring når du flytter hjemmefra

Tjek, om du er dækket af:

  • en ulykkesforsikring, der giver økonomisk hjælp, hvis du kommer til skade ved en ulykke og får varige mén. En børneulykkesforsikring udløber typisk, når du fylder 18 år
  • en indboforsikring, der kan erstatte dine ting, hvis de fx bliver stjålet eller brænder og betale erstatning, hvis du er skyld i, at en anden person kommer til skade. Du kan være dækket af dine forældres forsikring.

 

Har du en bil, motorcykel eller knallert, er det dig, der skal sørge for, at forsikringen er i orden. Ansvarsforsikring er lovpligtig, mens kaskoforsikring delvis er frivillig. Har din bank lånt dig penge til din bil, vil de ofte kræve, at du kasko-forsikrer den.

Tjek den uvildige sammenligningsportal Forsikringsguiden.dk, hvor du bl.a. kan sammenligne ulykkesforsikring, indboforsikring og bilforsikring.

 

Når du flytter, før du fylder 21 år

Flytter du hjemmefra, før du er 21 år, kan du stadig være dækket af dine forældres indboforsikring, når du bor alene. Nogle forsikringsselskaber dækker kun indtil, du fylder 18 år. Tjek med dine forældre, hvad der gælder for deres indboforsikring.

Er du fyldt 21 år, eller bor du ikke alene, fx hvis du har et barn eller bor sammen med en kæreste eller ven, skal du have din egen indboforsikring.

 

Din browser er forældet, Du bør opdateres til en moderne browser. Læs mere her.