For at forebygge indbrud kan en boligforenings bestyrelse eller interesserede beboere tage initiativ til at få lavet en teknisk gennemgang med fokus på forebyggelse af indbrud. Du kan læse mere i publikationen Værktøjskasse til indbrudsforebyggelse i alment boligbyggeri

 

Fælles arealer 

For at mindske risikoen for at få indbrud i dit boligområde, skal I gøre det muligt for beboerne at holde øje med veje, stier og parkeringspladser. Har beboerne et godt overblik og synlighed over boligområdet, så er det besværligt for tyvene at komme væk med tyvekosterne uden at blive opdaget. Buske og hække bør derfor klippes ned til ca. 1,5 meter.

 

TV-overvågning som supplement

I kan øge sikkerheden i jeres boligforening ved at etablere TV-overvågning. TV-overvågning bør dog kun anvendes som et supplement til anden indbrudsforebyggelse, da det ikke i sig selv kan forhindre indbrud. Der er regler for, hvordan TV-overvågning må bruges, og det skal godkendes af det lokale politi.

 

Indbrudsalarm

Har I bygninger i jeres boligforening, som har en øget risiko for indbrud, kan den fysiske sikring suppleres med et alarmsystem. Alarmsystemet bør være tilsluttet en offentlig godkendt kontrolcentral, der modtager et signal i tilfælde af indbrud. I første omgang vil kontrolcentralen sende en vagt, der undersøger, om der er indbrud, eller om alarmen gik ved en fejl.

 

Mekanisk sikring med hegn og låger

I boligforeninger har man ofte mekanisk sikring i form af hegn, mure, døre og låger med lås, der afgrænser fællesarealer. Den mekaniske sikring skal være solid og med god aflåsning, så tyvens adgang besværliggøres.

 

Belysning

Sørg for at fællesarealer, stier, veje og indgangene til jeres boligforening belyses døgnet rundt. Det skaber en naturlig overvågning, og holder tyven væk.  

 

Lås på kælder- og loftsrum

De fleste standardbeslag og hængelåse på døre til kælder- og loftrum er ikke særlig indbrudssikre. De vil dog normalt blive betragtet som en forsvarlig måde at aflåse et loft- eller kælderrum i forhold til at få erstatning fra ens forsikringsselskab.

 

Du kan forbedre sikringen på dit kælder- eller loftrum ved at udskifte beslagene til en kraftigere type, der er monteret med møtrikker fra den indvendige side.

 

Opbevar aldrig værdifuldt indbo i kælder- eller loftsrum. Tyveri af IT-udstyr, pelse, malerier og radio- og TV-udstyr m.v., der opbevares i kælder- eller loftsrum, erstattes ikke af forsikringen.       

 

Vær opmærksom på, at en cykel, der står i en aflåst cykelkælder i en beboelsesejendom, skal være låst med en cykellås, der er godkendt af Varefakta, for at du kan få erstatning fra din forsikring i tilfælde af tyveri.

  
Tørrerum

Hvis din boligforening har et tørrerum, skal du være opmærksom på, at mange af ejendommens beboere har nøgler til det samme tørrerum. Hvis det er muligt, er det en god idé, sammen med ejendommens varmemester, at etablere en supplerende aflåsningsform, så den enkelte beboer har sin egen afdeling af tørrerummet, som kan aflåses, når beboeren tørrer tøj.

 

Overvågningskamera

Hvis din boligforening døjer med hærværk i kælderarealer eller andre steder, kan I overveje at etablere TV-overvågning.

 

Din browser er forældet, Du bør opdateres til en moderne browser. Læs mere her.